Wat is alcoholvrije gin?

Gin is een heerlijke drank, maar het bevat erg veel alcohol. En soms heb je daar even geen zin in. Op dat soort momenten is alcoholvrije gin een uitkomst. Alcoholvrije gin smaakt hetzelfde als een traditionele gin dankzij de karakteristieke smaak van jeneverbes. En ook het productieproces is vergelijkbaar met de distillatie van een traditionele gin – er komt alleen geen alcohol aan te pas.

Een lekker en gezond alternatief

Een bijkomend voordeel is dat alcoholvrije gin heel gezond is. Het is vegan, suikervrij, allergeenvrij en het bevat nauwelijks calorieën. Je kunt alcoholvrije gin dan ook het best omschrijven als een lekker en gezond alternatief voor een traditionele gin. Mix het met tonic, een vers sapje of maak er een verfrissende alcoholvrije cocktail mee. Er is een ‘perfect serve’ voor elke gelegenheid.

Hoe wordt alcoholvrije gin gemaakt?

Alcoholvrije gin wordt gemaakt van plantaardige ingrediënten. Jeneverbes is het belangrijkste ingrediënt, maar elke recept maakt gebruik van unieke, aanvullende ingrediënten. Zo zijn er bijvoorbeeld alcoholvrije gins met dille, komkommer en citroenschil. En blends met gember, bergamot en kaneel. Om de aroma’s te verkrijgen die je nodig hebt, wordt gebruik gemaakt van stoomdestillatie. De geëxtraheerde aroma’s worden vervolgens in een specifieke dosering en op een unieke wijze met elkaar vermengd.

Zin om het te proberen?

Het maken van een gedistilleerde alcoholvrije gin is even gecompliceerd als het maken van een traditionele gin. Het vereist passie, vakmanschap en een flinke scheut ervaring. Al deze ingrediënten vind je terug in de alcoholvrije gins van Mokum Dusk. Een absolute aanrader voor fijnproevers die alles uit hun dag willen halen en geen concessies willen doen aan de kwaliteit van hun gin.