Alles wat je altijd wilde weten over Mokum Dusk.

Mokum Dusk is een alcoholvrije gin om van te genieten. Maar er is ook veel over te vertellen. Hier vind je antwoorden op vragen die onze klanten en shopbezoekers bezighouden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op. Op die manier help je ons om onze klanten goed geïnformeerd te houden.

Over onze drank

Mokum Dusk is een alcoholvrije gin.

Mokum Dusk The Family Close

Mokum Dusk is een heerlijke alcoholvrije gin. En dus een lekker en gezond alternatief voor een traditionele gin. In het hart van elke blend proef je de verfrissende smaak van jeneverbes – het belangrijkste ingrediënt van gin – maar elke blend heeft een unieke smaak. Gemaakt volgens een uniek recept.

Mokum Dusk is heerlijk in een mix of als cocktail.

Mokum Dusk | Hoe drink ik Mokum Dusk?

Of je nu een avondje geen behoefte hebt aan alcohol, doordeweeks nuchter wilt blijven of besloten hebt om helemaal geen alcohol meer te nuttigen, Mokum Dusk maakt je leven makkelijker en aangenamer.

De rijke, verfrissende en complexe smaak van Mokum Dusk komt geweldig tot z’n recht in gemixte dranken – zoals een gin-tonic – én alcoholvrije cocktails. Kijk voor tips, tricks, lekkere recepten en de nodige inspiratie op onze pagina met cocktail gallery.

Over de productie

Mokum Dusk wordt gemaakt van plantaardige ingrediënten.

Mokum Dusk | Waar wordt Mokum Dusk van gemaakt?

Mokum Dusk wordt gemaakt van plantaardige ingrediënten. Er komen geen dierlijke ingrediënten aan te pas. En er wordt ook geen gebruik gemaakt van kunstmatige aroma’s om bijvoorbeeld de karakteristieke geur en smaak van jeneverbes te versterken. Het is zo puur als maar zijn kan.

Het unieke productieproces maakt gebruik van stoomdestillatie.

Mokum Dusk | Hoe wordt Mokum Dusk gemaakt?

Het unieke productieproces van Mokum Dusk is vergelijkbaar met de distillatie van een traditionele gin – ook al komt er geen alcohol aan te pas. Er wordt gebruik gemaakt van stoomdistillatie om de pure aroma’s te verkrijgen die nodig zijn voor het maken van onze verschillende ‘signature blends’.

De geëxtraheerde aroma’s – afkomstig van plantaardige ingrediënten – worden vervolgens in een specifieke dosering en op een unieke wijze met elkaar vermengd. Zo ontstaat de rijke, verfrissende en complexe smaak van Mokum Dusk alcoholvrije gin.

Stoomdestillatie is een scheidingsmethode om plantaardige aroma’s te verkrijgen.

Mokum Dusk | Wat is stoomdistillatie?

Stoomdestillatie is een scheidingsmethode waarbij een plantaardig ingrediënt in vloeistof wordt verhit en de stoom wordt opgevangen om deze te laten condenseren. De vluchtige bestanddelen die het aroma van het plantaardige ingrediënt bevatten, worden door de stoom meegenomen naar een ander vat. Daar wordt de stoom afgekoeld en gecondenseerd tot vloeistof. Doordat de vluchtige bestanddelen met het aroma lichter zijn dan vloeistof, kunnen we de aroma’s scheiden door het geheel te decanteren. De pure, geëxtraheerde plantaardige aroma’s vormen de basis van de unieke Mokum Dusk receptuur.

Over onze webshop

Voor 15.00 uur besteld, is de dezelfde dag verzonden.

Mokum Dusk | Hoe snel kan ik Mokum Dusk in huis hebben?

Wij doen ons best om je bestelling binnen 12 uur te verwerken en af te leveren aan de vervoerder. Als je voor 15:00 uur besteld op een doordeweekse dag, wordt je pakket dezelfde dag nog verzonden. Dat betekent dat je pakket de volgende dag al bij je wordt bezorgd.

Bestel je in het weekend of op een feestdag, dan wordt je pakket op de eerstvolgende werkdag verzonden. Je kan je bestelling volgen met de track & trace code die je ontvangt in je mailbox.

Leveringen naar andere landen dan Nederland:

 • België – Duitsland – Frankrijk – Luxemburg
: 2-3 werkdagen
 • Verenigd Koninkrijk – Spanje – Italië
: 4-5 werkdagen

Verzendingen in Nederland, België en Duitsland zijn gratis boven de € 45,-.

Mokum Dusk | Hoeveel betaal ik aan verzendkosten?

Verzendingen in Nederland, België en Duitsland zijn gratis boven de € 45,-. Voor bestellingen onder dat bedrag worden verzendkosten ter hoogte van € 5,95 in rekening gebracht. Voor andere landen gelden afwijkende verzendtarieven. De hoogte wordt bepaald door de vervoerder waarmee wij samenwerken.

Mokum Dusk voelt zich thuis in elk bedrijf.

Mokum Dusk is een lekker en verantwoord relatiegeschenk, steelt de show in elk kerstpakket en doet het geweldig als alcoholvrij alternatief op de vrijdagmiddagborrel.

Maar ook als je Mokum Dusk in je winkel wilt verkopen of wilt toevoegen aan de menukaart van je restaurant, helpen we je graag verder. Stuur ons vandaag nog even een mail door onderstaande velden in te vullen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  Over ons

  Een alcoholvrije gin die echt naar gin smaakt.

  Mokum Dusk | Wat is het idee achter Mokum Dusk?

  Het idee werd geboren op een zomeravond in 2019 in hartje Amsterdam. Pieter Vonk, Klaas-Jan Kakebeeke en Gijs de Kogel zaten op het bomvolle terras van een trendy cocktailbar. Ze dronken die avond hun allereerste alcoholvrije gin-tonic. De alcoholvrije spirit smaakte kruidig, maar had weinig te maken met de smaak van een traditionele gin.

  Het gesprek ging al snel over het ontwikkelen van een eigen alcoholvrije gin. Het moest een alcoholvrije gin worden die minstens even goed smaakte als een traditionele gin. Verpakt in een mooie, tijdloze fles waar je meteen hebberig van zou worden. Speciaal ontwikkeld voor levensgenieters die alles uit hun dag wilden halen en geen concessies wilden doen aan de kwaliteit van hun gin.

  Ongeveer 2 jaar later werd Mokum Dusk True Blend op de Nederlandse markt geïntroduceerd. De eerste in een reeks hoogwaardige, alcoholvrije gins.

  De naam verwijst naar het Amsterdamse nachtleven

  Mokum Dusk | Wat betekent Mokum Dusk?

  ‘Mokum’ is Hebreeuws voor Amsterdam. En ‘Dusk’ betekent schemer. De naam verwijst naar het vallen van de avond aan het einde van de dag. Het moment dat de straten van Amsterdam volstromen met mensen die verlangen naar een goed glas en elkaars gezelschap.

  Ze begroeten elkaar in een buurtkroeg, een cocktailbar of een restaurant om de werkdag van zich af te schudden. In ontspannen sfeer ontstaan de beste ideeën, worden vriendschappen voor het leven gesloten en wordt er geproost op nieuwe avonturen. Het zijn deze kleine momenten die het leven groots maken.

  Mokum Dusk is geïnspireerd op alle mensen die het Amsterdamse nachtleven kleur geven. Levensgenieters die alles uit hun dag willen halen en weigeren concessies te doen aan de kwaliteit van hun gin.

  ‘Jes’ heeft een neus voor plantaardige ingrediënten.

  Mokum Dusk | Waarom staat er een hondje met bolhoed op het etiket?

  ‘Jes’ is onze trouwe viervoeter. Als wij op zoek zijn naar een ingrediënt met een bepaalde smaak, dan heeft Jes ‘m al gevonden. Zijn neus is zo goed ontwikkeld, dat wij er eerlijk gezegd een beetje jaloers op zijn. Hij helpt ons altijd zo goed, dat wij besloten hebben om Jes een ereplaats te geven op ons etiket. Voor wat, hoort wat. Voor we het vergeten, de bolhoed was van zijn vader. Het was een erfenis.

  Mokum Dusk is gemaakt met 185 jaar ervaring.

  Mokum Dusk | Waarom kiezen voor Mokum Dusk?

  Het maken van een gedistilleerde, alcoholvrije gin is een gecompliceerd proces. Het vereist vakmanschap, passie, toewijding en niet in de laatste plaats, ervaring. Mokum Dusk beschikt over vakmensen die houden van hun werk, doen wat ze beloven en heel veel ervaring hebben. 185 jaar ervaring, om precies te zijn. Zij tekenen al generaties lang voor de receptuur en de productie van een groot aantal prijswinnende gins. De som van hun ervaring betekent het verschil tussen een goede en een geweldige gin.

  Over onbezorgd genieten

  Mokum Dusk is 100% vegan.

  Mokum Dusk | Is Mokum Dusk vegan?

  Mokum Dusk wordt gemaakt van plantaardige ingrediënten en bevat geen dierlijke vetten. Daardoor past het binnen een veganistisch dieet en is het ook geschikt voor vegetariërs.

  Mokum Dusk is lekker gezond.

  Mokum Dusk | Is Mokum Dusk een gezond alternatief?

  Mokum Dusk is een van de gezondere opties in het NO & LOW-alcohol segment. Het bevat geen suiker, is caloriearm en gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Je kunt er zonder zorgen van genieten. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

  • Alcoholvrij < 0,3%
  • Suikervrij
  • Allergeenvrij
  • Caloriearm
  • 100% Vegan

  Diabetici kunnen onbezorgd genieten van Mokum Dusk.

  Mokum Dusk | Is Mokum Dusk geschikt voor diabetici?

  Mokum Dusk bevat geen suiker, is caloriearm en het is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het is dus geschikt voor diabetici. Zorg er wel voor dat je Mokum Dusk mengt met dranken die ook geschikt zijn voor diabetici. Check altijd even de ingrediënten voordat je ze gebruikt. Dan weet je zeker dat je onbezorgd kunt genieten van je alcoholvrije cocktail.

  Een geopende fles kun je tussen de 3 en 6 maanden bewaren.

  Mokum Dusk | Hoe lang kan ik mijn fles Mokum Dusk bewaren?

  De houdbaarheid van Mokum Dusk ligt tussen de 3 en 6 maanden na opening. Als de fles nog niet is geopend, kan je tot minimaal een jaar bewaren. Je kunt de uiterste houdbaarheidsdatum altijd terugvinden op de fles zelf.

  Het is mogelijk om je fles Mokum Dusk op kamertemperatuur te bewaren, maar het komt de houdbaarheid ten goede als je kiest voor een koele, droge plek.